Борисов в Крумовград: Искаме ресори киберсигурност и IT управление в новата Еврокомисия, а не земеделие Една година труд съм вложил, за да докарам едновременно французи, руснаци, германци, за да можем да построим АЕЦ "Белене", коментира още премиерътисов

Премиерът Бойко Борисов коментира написаното в авторитетното издание „Политико“, че България иска еврокомисар по земеделието в следващата Еврокомисия. В момента Мария Габриел отговаря за цифровизацията.

„Ще се научите да питате, а не да слушате измишльотините на някого. Това, което искаме, са модерните ресори – киберсигурност, управление на IT технологии. Това сме го заявили преди месец и половина в мое лице пред ЕК. За какво ти е ресор земеделие – там парите са разпределени за всички държави. Някой пуска тоя слух, за да каже после, че не са ни го дали. Омръзна ми от жълтите ви новини и измишльотините на тоя и оня. Ето, ясно и точно ви казвам – ресорът, който е сега, плюс разширение към него искаме“, каза още премиерът.

Борисов говори пред журналисти по време на посещението си край Крумовград за официалното откриване на рудника „Ада Тепе“.

„И тук е България, не само на жълтите павета“, каза министър-председателят. „Толкова години Ковачки и БСП работиха заедно, години наред. Ако държавната китайска атомна компания е близка на Ковачки, ако „Росатом“ е близка до него, те просто в отчаянието си не знаят какво говорят тези хора. Една година труд съм вложил, за да докарам едновременно французи, руснаци, германци, за да можем да построим АЕЦ „Белене“, коментира Борисов обвиненията на БСП от вчера за икономическо толериране на Христо Ковачки.

„След 10 години 5-и и 6-и реактор приключват своята дейност и тогава ще увиснем само на въглищата. Затова правим тази инвестиция с най-големите инвеститори в света – Америка, Франция, Германия, Русия, Китай и Южна Корея, а вие ме питате на Ковачки. От 13 заявления за строителство вие ме питате за Ковачки“, каза още Бойко Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache