От последната минута: Осигурено е финансиране за осветление на стадиона на ФК „Арда 1924“ Премиерът Бойко Борисов, министърът на спорта Красен Кралев и министърът на финансите Владислав Горанов се срещнаха с ръководството на клуба

Приятели, щастлив съм да Ви съобщя, че след посещението на министър председателя на Република Бъргария г-н Бойко Борисов, има осигурено финансиране за осветление на стадиона на ФК „Арда 1924“, това сподели преди минута областният управител Никола Чанев, който участва в плануваната среща с ръководството на клуба. В срещата участваха и министрите на спорта и на финансите Красен Кралев Владислав Горанов.
Ето какво споделя още Чанев:

„Благодарение на премиера Борисов, на усилията на г-жа Цвета Караянчева, министрите на спорта г-н Красен Кралев и на финансите – г-н Владислав Горанов осигуриха така чаканото от всички нас привърженици на футбола в града и региона средства за изграждането на осветление и прилежаща инфраструктура, която ще позволи на нашия отбор да играе домакинските мачове на собствения си стадион „Арена Арда“.

Средствата ще бъдат отпуснати на Министерството на младежта и спорта с решение на МС в най-краткия възможен срок. За пореден път държавата застана зад жителите на Кърджали и показа воля за решаване на решаването на проблеми от местно естество.“

Премиерът Бойко Борисов се появи на обновения стадион на ФК „Арда“-Кърджали, за да провери съоръжението и пусна предаване на живо във Фейсбук. Заедно с него бяха и министрите на финансите Владислав Горанов и на спорта Красен Кралев. По-късно премиерът ще участва в откриването на златната мина „Ада тепе“ край Крумовград.

На входа на стадиона го чакаха група привърженици на отбора, които го посрещнаха с аплодисменти.

„Добър ден, другарю началник“, посрещнаха го привържениците на клуба.

„Как сте, това да не е отборът на „Арда“?“, пошегува се премиерът с посрещачите, които му подариха тениска на отбора.

Борисов, Кралев и Горанов проведоха среща с ръководството на „Арда“ и с проектантите, изготвили проекта за допълнително модернизиране на стадиона.

Срещата в Кърджали има за цел да се намери справедливо решение за финансиране на клуба, каквото получават всички останали клубове от Първа професионална лига, като разходите по реновирането ще бъдат оптимизирани максимално.

„Искам само да помогна, затова съм взел спортния и финансовия министър с мене, не искам да влизам в градски спорове“, отсече премиерът. Той разгледа проектите и даде идеи за осветлението и паркинга.

„Надявам се до сряда да ми изпратят точните сметки, за да помогнем на отбора на „Арда“ да играе домакинските си мачове в Кърджали“, заяви Борисов.

Припомняме, че в началото на юли премиерът се срещна с ръководството на футболния клуб и им обеща да намери справедливо решение за финансирането на клуба.

Привържениците на клуба пък излязоха със специална декларация, за да изразят благодарността си към Борисов.

1 отговор

  1. Радулов каза:

    Лесно се харчат народните пари, Борисов! Да беше дошъл в Кърджали снощи по тъмо, а не днес да се целуваш с тоя и оня и да си пак в обичайната ти роля на бащицата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache