Художниците Пенка и Хари Атанасови в творчески приключения с четка с децата на Неделино Кметът Боян Кехайов покани кърджалийските творци да водят летните занимания в новия парк "Акад. Николай Кауфман"

Децата на Неделино сече развихрят  таланта си в рисуването. Кметът на общината Боян Кехайов и известните художници от кърджалийската Арт-галерия „ДАР“ Пенка и Хари Атанасови провеждат съвместна инициатива, организирайки лятна арт-работилница на открито за малки художници.Така кметът направи подарък на неделинските деца, които имат талант да рисуват и творят, през лятната ваканция да се ангажира времето им и да научат нови техники в изобразителното изкуство.

Боян Кехайов отправи покана към Пенка и Хари Атанасови, известни художници, преподаватели по рисуване, участвали в множество международни изложби на акварелното изкуство, които откликнаха с удоволствие на тази инициатива.

 

След като семейство Атанасови откри тайните на едно от най-прекрасните изкуства в редица държави, сред които Италия, Индонезия, САЩ, Виетнам, сега родопските творци напътстват четките на талантите и от Неделино. В рамките на 3 дни те  работят професионално с малките художници и им показат различни техники в рисуването. Материалите, с които  работят, са закупени от общината.

Арт школата се провежда от 26 до 28 август, а началният час е 18 часа, всеки ден

.

 

1 отговор

  1. анонимен каза:

    Браво!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache