Вълци нападат животни посред бял ден в Боровица За една една година повече от 60 животни - овце, агнета и телета, са удушени от глутницата, алармират местните

 

Вълци са нападнали и удушили посред бял ден две телета в землището на Боровица, алармира кметицата на ардинското село Айсел Мехмед. Животните са на местен фермер от махала „Мировец“.

„Това е поредното нападение на хищниците. В рамките на една година повече от 60 животни – овце, агнета и телета, са удушени от глутницата. В безизходица сме. Популацията им е голяма. Животновъдството е единственият поминък на хората тук и всяко загубено животно е удар върху стопанина му. Не можем да вземем никакви мерки срещу тях. лошото е, че влизат все по-близо до хората. Притеснявам се да не започнат да нападат и хора, които събират дърва, пасат животни“, сподели Айсел Мехмед.

Тя апелира към Горското стопанство, Районното полицейско управление и другите институции да съдействат на авджиите от местното Ловно-рибарското сдружение, за да организират хайка.

Гюнер ШЮКРИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache