Туризмът процъфтява в южната ни съседка край Босфора Над 14% повече туристи в сравнение с предходни години е приела Турция до август

За първите седем месеца на годината Турция е била посетена от 24.69 милиона туристи, което е увеличение с 14.1% спрямо същия период на миналата година. Данните са на министерството на културата и туризма и според тях над една трета от гостите на страната са се стекли в Истанбул.

Около 8.4 милиона души или 34.2% от всички туристи са посетили най-големия турски град. Следват Анталия със 7.85 млн. (31.8%). Трети е Одрин, който от януари до юли включително е регистрирал 2.5 млн. чужденци.

Анализ по поръчка на хотелиерската асоциация на Турция (TÜROB) показва и леко подобрение в заетостта на леглата в хотелите. То е 2.5% в петзвездните хотели (където са били резервирани 76.1% от местата.

Същата категория турски хотели показва и 14% ръст на цените през юли (без ранните записвания) – средно 100 евро за нощувка. В Анталия петзвездните хотели са вдигнали цените 22.1% до 172 евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache