Бивш полицай от Кърджали събира 20 туби с капачки за медицинска апаратура Георги Духов отново се включи в инициативата „Капачки за бъдеще“ с идеята за закупуване на нови кувьози за недоносените бебета

 
16 пълни туби, пълни до горе с капачки, е събрал кърджалиецът Георги Духов при последната кампания на инициативата „Капачки за бъдеще“. При предишната такава се включва с още четири. Така за няколко месеца той осигурява общо 20 туби с пластмаса за хуманната кауза.
Георги Духов е на 62 години, бивш полицай, в момента вече пенсионер от 20 години. Научил за инициативата от своята племенница Валентина. Тогава силно го докоснала идеята за закупуване на нови кувьози за недоносените бебенца в родилните отделения на болниците в страната.
Спомените му го отвеждат във времето, когато собствената му внучка Галя е престояла 15 дни в такъв апарат след раждането си. Спомня си, че кувьозът тогава бил стар и износен. И така в края на февруари Георги започва интензивно да събира капачки. Използва това, че има достатъчно свободно време и тази дейност му става като хоби. Ходейки из града, в парка, по алеи и тротоари, където види изоставено шише, той му взема капачката и го изхвърля в кошчетата за смет. Така хем събира пластмаса за медицинска апаратура, хем спомага за почистването на родния град и на природата като цяло. Смята да продължи активно да прави това и иска да насърчи кърджалийци да се включат с всички сили в кампанията. Предлага също да има повече специални контейнери в града за разделно сметосъбиране.
В средата на май организаторите на инициативата „Капачки за бъдеще“ обявиха в медиите, че вече са закупени достатъчно кувьози за нуждите на малките общински болници в страната. Кампанията обаче продължава с фокус върху осигуряване на средства за медицинска апаратура и животоспасяваща техника за здравните заведения в малките градове, защо не дори и за детски линейки. Те вярват също, че до края на септември ще могат да кандидатстват за Гинес със събраните над 100 тона пластмаса, чрез тази кампания.
И бившият полицай от Кърджали Георги Духов е решен да бъде част от всичко това, защото чувства за свой дълг да помогне на своята страна и на народа си с това, с което може.
Божидара АНГЕЛОВА

5 коментара

 1. Иванка. Велкова каза:

  Браво батко,респект,чест и. адмираций. ЦЯЛ. ЖИВОТ. БАДИ ЦЕНЕН. И. БЛАГОСЛОВЕН!!!

 2. Latchezar Bojadjiev каза:

  Bravo Bate Joro ti si istinski dobar 4ovek ,da si jiv i zdrav neka zyala Balgaria da vidi tova i nay ve4e da se u4at ot tebe kak da pazim i pomognem na Rodinata ot dne6nite pomiyari. Mnogo pozdravi stari priyatelyo ot Germaniya,,Respekt,,Bravo!!!! Drugaryo Duhov

 3. Е. Митов каза:

  Браво Гоше, браво духче, дерзай, велик си, желая на теб и семейството ти много здраве и дълъг живот.
  Това може да направи само човек преживял много болки и страдания . Бъде здрав!!!

 4. Анонимен каза:

  Един наистина страхотен човек , както и цялото семейство Духови

 5. Айлин Муса каза:

  Един наистина страхотен човек , както и цялото семейство Духови

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache