Карадайъ: Държавата е в колапс! Спрете междуинституционалната война! Кризата е неизбежна! Българското общество очаква икономически растеж. Пред нас, народните представители стои искането за качествено законодателство, каза председателят на ДПС.

Очертава се важна битка за стратегии за бъдещето развитие на страната и подобряване на живота на всеки български гражданин.
Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на група по повод новия политически сезон.

„В обръщението си президентът очерта много от проблемите на българското общество, но най-важното е, че това е добро начало за възстановяване на диалога между институциите.

Прав сте, г-н президент, че българските граждани с двойно гражданство нямат право да бъдат избирани. Има нещо повече – те са лишени от конституционното си право да гласуват. И по тази тема само ДПС води битки за възстановяване на тези конституционни права.
Прав сте за това, че България се нуждае от програма за ускорено, догонващо икономическо развитие. По тази тема пак ДПС настоява за диалог и за определяне на националните приоритети“, заяви още Карадайъ.

„Днес откриваме есенната сесия за 2019 г. на 44-ото Народно събрание, година наситена с важни политически процеси, на прага на важни за цялото общество избори. Предстоящите процеси вещаят стратегически решения за бъдещето на всяко населено място„, изтъкна Карадайъ.

Словото на лидера на ДПС беше изключително силно, с послания за стратегическото развитие на страната, с фундаментални послания за бъдещето на България.

 

„Преди два дни отбелязахме 80 години от началото на Втората световна война най – зловещия сблъсък, променил неблагоприятно милиони човешки съдби. Подобни дати ни напомнят колко е важно от историята да се извличат поуките“, каза Карадайъ .

Предупредихме преди година – държавността е в колапс, войната – политическа, междуинституционална и вътрешноизнституционална води до изчезване на разума. Това трябва да спре, защото така не се решават проблемите на гражданите, а напротив – задълбочават се. Предизборната кампания е опция да спрем да вървим надолу. Българското общество очаква икономически растеж. Пред нас, народните представители стои искането за качествено законодателство“, каза председателят на ДПС.

„За управляващата партия е важно да осъзнае, че страната ни се нуждае от програма за ускорено догонване на финансовото развитие.

„Гражданите с двойно гражданство за съжаление са лишени от правото си да гласуват, но само ДПС води битки по темата. По темата за развитие на България също няма програма, но ДПС настоява за диалог“, напомни той.

Нека предстоящите избори са арена на битка между програми и платформи, но и за създаване на възможности за развитие“, заяви още Мустафа Карадайъ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache