Ердоган намекна, че Турция иска да има ядрено оръжие Турският президент каза това в реч пред икономически форум в Сивас

Турският президент Реджеп Ердоган намекна, че Анкара може да иска да придобие ядрени ракети. В реч в Сивас, Ердоган заяви, че не приема логиката страни, които имат ракети с ядрени бойни глави, да заявяват на други страни, че те не могат да ги притежават.

При закриването на икономически форум президентът отбеляза успехите на Турция в икономическото развитие в последните години и коментира въпроса за притежаването на ядрени ракети: „В нечии ръце има ракети с ядрени бойни глави, при това не една или две. Ама в моите ръце не може да има. За мен това е неприемливо. В света сред развитите страни няма страна, която да не притежават такива ракети, всички те имат. Русия и Съединените щати по колко имат, защо се съревноват, а на нас казват „Няма да правите това!“ Израел има ли? Има“. Ердоган допълни, че по време на заседанието на Общото събрание на ООН ще разговаря с американския президент Доналд Тръмп относно закупуването на ракетни системи „Пейтриът“.

Турският лидер обаче беше категоричен, че Анкара иска да ги закупи при същите условия, при които са закупени и руските системи С-400, като Турция особено държи на съвместното производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache