Кампанията „Сивото убива“ бе представена в Кърджали от лидера на КНСБ Пламен Димитров Синдикатът ще сключи двустранно споразумение с Главна прокуратура за общи действия срещу осигурителните измами

До две седмици КНСБ ще сключи двустранно споразумение с Главна прокуратура на България като една от темите в него ще бъде предприемане на общи действия срещу осигурителните измами. Това обяви в Кърджали президентът на КНСБ Пламен Димитров на пресконференция като част от кампанията на синдиката „Сивото убива”.

Димитров изнесе данни за нивото на сивата икономика в България, както и предложенията на КНСБ за справяне с това явление. По думите му все още около 21 процента от българската икономика може да бъде окачествена като „сива”. В номинално изражение това означава, че сивия сектор у нас е в размер на около 23 милиарда лева годишно.

Според координатора на КНСБ в Кърджали Иванка Караколева сивият сектор в област Кърджали е 16-17 процента, като той не засяга толкова строителството, колкото леката промишленост /шивашкия сектор/, ресторантьорство, селското стопонаство, търговия и ремонт на авточасти.

По време на пресконференцията беше представено и новото приложение на КНСБ VOX, с което всеки работник или клиент може да подаде сигнал за некоректни практики на работодатели и фирми.

Освен темата за сивата икономика, президентът на КНСБ Пламен Димитров засегна и темата за доходите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache