Исмаил Ахмед от Сипей протестира срещу общината в Кърджали Казва: ДПС обещава, но не изпълнява

Исмаил Ахмед от село Сипей протестира от понеделник срещу управлението на ДПС в Кърджали  и кмета на общината инж. Хасан Азис.  През ден  от 9 часа сутринта той ще прави четири-пет обиколки на площад „Освобождение” , след това тръгва по осовата линия на пътното платно на бул. „България” до автогарата и обратно до площад „Освобождение”, без да пречи на движението и на хората. Казва, че е получил разрешение от органите на МВР и омбудсмана. Облечен е с бяла фланелка, на която отпред пише ” Да спасим Кърджали от ДПС”, а отзад „20 години стигат лъжи на Хасан Азис и ПП ДПС”. В двете си ръце носи българското знаме.

През февруари 2015 г. къщата му в село Сипей се срутила вследствие на активирало се свлачище. И от тогава до сега помощ от никого. Търсил е подкрепа от общината, защото смята общината за майка.

Първо е бил настанен един месец в хотел „Меаца” във „Възрожденци”. След това от общината са му дали къща в центъра на града, но според него в нея могат да живеят животни, покривът тече, нощно време можели да се броят звездите.

От кмета на общината иска да го настанят в друго жилище, което да е на първи етаж, в което да изкарат с жена си остатъка от живота си.

Исмаил Ахмед е на 64 години. От пет години е болен и инвалид 100 процента без чужда помощ и без право на работа. През ден е на хемодиализа.

Ще протестира докато има сили и не се реши проблема му.

Свлачището в Сипей снимано през 2015 г.

2 коментара

  1. Георги каза:

    Леко по леко се събуждаме .
    Браво.

  2. Цеца каза:

    Голямото събуждане ляв джоб от герб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache