Общинската администрация отговаря: Свлачището в Сипей в предизборна употреба Отговорът е по повод публикацията в сайта на „Нов живот“ под заглавие „Исмаил Ахмед от Сипей протестира срещу общината в Кърджали“

По повод публикация в сайта на „Нов живот“ под заглавие „Исмаил Ахмед от Сипей протестира срещу общината в Кърджали“ току-що в редакцията се получи отговор от общинската администрация, чийто текст публикуваме дословно:

 64-годишният Исмаил Ахмед, чиято къща бе сред засегнатите от свлачището в с. Сипей е ангажиран от една политическа партия за предизборна атака срещу кмета на общината инж.Хасан Азис и ДПС.

От всички потърпевши от свлачището община Кърджали е помогнала най-много на Исмаил Ахмед, заради заболяването му.То, обаче, явно не му пречи да обикаля по улиците на Кърджали  с предизборни материали.

Непосредствено след активизиране на свлачището в с.Сипей  потърпевшите са подпомогнати с парични средства от община Кърджали. С решение №54/26.02.2015г. ОбС-Кърджали отпуска на 9 лица от Сипей парични помощи по хиляда и 2 хиляди лв., само на Исмаил Ахмед е отпусната сума от 3 хил.лв.

С решение №195/15.07.2019г. са отпуснати 2240лв.само на Исмаил Ахмед, за да възстанови частично къщата си. Община Кърджали е помогнала на въпросния господин с безплатен проект за възстановяване на къщата му, за което са нужни 20 хил.лв. Поет е и ангажимент да му се помогне  с тухли.Това, което ,обаче, той иска е общината да поеме изцяло ремонта и да му построи изцяло къщата. Няма законово основание общината да изразходва публични средства за частни лица.

През март 2015г.Исмаил Ахмед е настанен в центъра на града в къща на ул.П.К.Яворов“. Ползва близо 80 кв.м. площ за 55 лв. месечен наем.Преди да се настани  общината е направила ремонт на жилището, за да помогне на Исмаил, който е на хемодиализа.В жилището се водят и двамата му синове.

През април 2018г. той напуска къщата по собствено желание. Иска нова къща, показана му е такава в кв.Прилепци, но не харесва и нея. Настоява общината да му построи къща  в с.Сипей.

През ноември 2018г. входира писмо в общината , в което пише “Моля да възнаградите моето семейство с жилище за спокоен живот“.

Според информация, с която разполагаме единият от синовете му има свое жилище на бул. “България“ и е на държавна работа.

Двама от потърпевшите в с.Сипей продължават да обитават общински жилища от резервния фонд, един си е закупил парцел в Сипей и си е построил къща.

През изминалите 5 години всекидневно на Исмаил Ахмед  и съпругата му е осигурявана  безплатна храна  по услугата Обществена трапезария.

Няма да споменаваме за подпомагането му  с лични средства от ръководни фактори в местната власт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache