Пожарникарите в Кърджалийско са съставили 69 акта за административни нарушения И през тази година приоритет е работата с подрастващите

От началото на годината до края на август на територията на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Кърджали   в 1725 обекта са извършени тематични и контролни проверки и в 23 обекта комплексни проверки. За различни нарушения в тях са предписани 2131 мероприятия, като са  връчени 850 разпореждания. Съставени са 69 акта за административни нарушения и са приложени 6 принудителни административни мерки, съобщи на пресконференция шефът на Дирекцията комисар Сергей Заимов.
Освен това звената на „Пожарна безопасност и защита на населението” са разгледали 72 проектни документации, като за 68 от са издали становища, а за четири са отказали такива

Във връзка с Европейските избори са били извършени проверки в 415 обекта, пряко свързани с изборния процес.

По линия контрола на Закона за защита при бедствия са били направени 61 проверки в сгради за масово пребиваване на хора, 20 склада за пестициди и съхранение на опасни химически вещества.

И през тази година приоритет в работата на Дирекцията е била работата с подрастващите. Сформирани са 29 младежки противопожарни отряди „Млад огнеборец”, в които са обхванати 321 ученика.  За ученическите състезание за защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации са били комплектовани 35 отбора със 153 ученика и 35 педагози.

Областният победител в ученическите състезания отборът на училището в Жълтуша за втора поредна година е заел второ място в националните ученически състезания.

В конкурса за рисунка „С очите си видях бедата”  са участвали 308 деца от областта, като 25 творби са отличени в областния конкурс. Във връзка със 70-годишнината от създаването на НАТО и 15-годишното участие на България в него е организиран конкурс за детска рисунка на тема „Ние сме в НАТО и помагаме при бедствия и пожари”. Творба на дете от училището в село Бенковски е класирана на трето място.

Валери НЕДЯЛКОВ

Снимка: Денис ДЕЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache