Димитър Димитров от Кърджали сред топ рибарите на планетата На световното първенство по риболов на плувка България се класира на десето място

Димитър Димитров на Световното на канала в Нови Сад

Националният отбор на България се класира на десето място на световното първенство по риболов на плувка. Голям принос за това има и Димитър Димитров от Кърджали, който беше част от нашия тим заедно със Славчо Петров от Пловдив, Аркади Райчин от София, Мирослав Димитров от Кюстендил и Христо Лесев от София.

Решаваща роля за класирането на нашия състав  в топ 10 изигра сполучливата отборна тактика, разработена от капитаните Калин Запрянов от Пловдив и Георги Георгиев от Шумен. Първенството се проведе на 7 и 8 септември на канала в сръбския град Нови Сад. Дните от 1 до 6 септември бяха за тренировки.

Целият отбор игра много добре. Всичко беше на ниво.  Заложихме на сигурна тактика. Дадохме всичко от себе си за да представим максимално добре България, коментира след завръщането си от Световното Димитър Димитров.

Неотлъчно до него в Нови Сад са му помагали  известните кърджалийски риболовци –  зъболекарите  д-р Бирджан Мехмед и д-р Серкан Кадерли. Освен двамата през цялото време на нашите състезатели са помагали Благой Присадников, Огнян Райдовски, Юлиян Йорданов, Генчо Петров, Димитър Балтаков и  Мартин Георгиев.

През двата дни Димитър Димитров е топ 10 на в сектора.

В състезанието участваха отбора от 32 държави. Имаше много силни, с традиции в спортния риболов. Можехме да се класираме по напред, но и от десетото място сме доволни. Толкова добро представяне на Световно първенство, което се провежда извън България не сме имали. През 2016 г., когато България бе домакини на Световното на Гребния канал в Пловдив нашият отбор зае осмо място, казва Димитър Димитров.

Световен шампион в Сърбия  стана съставът на  Франция, следван от Италия и Унгария. Индивидуален първенец е хърватинът Алан Перко. На второ и трето място са съответно французите Алекс Коден и Максим Дюшен.

Димитър Димитров е двукратен републикански шампион по риболов на плувка. Втората титла спечели през тази година. Това веднага му отвори вратата на националния отбор. През 2013 г. е участвал в Европейско първенство Сърбия и в  Световно в Полша. През 2016 г. е носител на Купа „Нов живот”, а през тази Купата на Сдружението на ловците и риболовците в Кърджали.Следващото състезание, в което ще участва е за Купата на Българската федерация по риболовни спортове.

Благодаря на кмета на община Кърджали Хасан Азис и на председателя на Ловно-рибарското сдружение Васил Дончев, за финансовата подкрепа за участието ми на Световното, заяви Димитър Димитров.

Валери  КОВАЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache