Преглеждат безплатно за риск от туберкулоза в болницата в Кърджали Желаещите могат да го направят във времето от 10 до 12 часа от 16 до 20 септември включително в пневмофтизиатрично отделение на 6-тия етаж в лечебното заведение

„Седмица на отворените врати“ със скрининг за риск  от туберкулоза се организира от 16  до 20  септември  в  пневмофтизиатрично отделение  на   Многопрофилната болница за активно лечение  „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали.

В рамките на кампанията ще се извършват безплатни медицински консултации, като на пациентите със съмнение за наличие на заболяването ще бъдат направени допълнителни изследвания.

Скринингът се провежда като част от Националната кампания за превенция и контрол на туберкулозата в България и от Програмата,  финансирана от Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария. Целта на инициативата е да  се повиши информираността на обществото за риска от туберкулоза, като същевременно с това всеки пациент да получи достъп до здравни услуги.

Желаещите да се включат в безплатния скрининг трябва да го направят във времето от 10 до 12 часа  от 16 до 20 септември включително в пневмофтизиатрично отделение на 6-ти етаж на  болницата.

Кампаниите се провеждат четири пъти в годината.

Бързото диагностициране и адекватното лечение на болните с активна туберкулоза са от първостепенно значение за осъществяване на контрол  над  коварното заболяване.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache