Честито! Минерални бани празнува, мачкат гроздето в шарапани Тридневна богата програма е подготвила общината за жителите и гостите на Националния курорт

Тридневна програма е подготвена за жителите и гостите на Минерални бани за Празника на минералната вода, здравето и красотата, съобщиха от кметството. Традиционното издание на фестивала „С хоро на гроздобер“ ще събере любителски фолклорни формации от региона, а от участниците ще бъдат излъчени Мис и Мистър Фестивал.

Вечерната музикална програма  днес, на 13 септември, предвижда концерти на състави от Минерални бани, първомайското село Дълбок извор, народния певец Николай Славеев и хоротека на открито с оркестър „Топлика“. Съботната вечер на 14 септември на откритата лятна сцена първо ще се качи фолклорна група от Одрин, а след нея забавата ще продължи с участието на Гъмзата и Виво Монтана. По-рано през деня ще бъде пресъздаден древният тракийски ритуал по производството на вино, като гроздето ще бъде смачкано от девойки в каменни шарапани.

Днес местни производители ще имат възможност да изложат продукцията си на базар в село Сусам, а в съпътстващите прояви влиза и изложба – базар на традиционни занаяти в общинския център.

Спортната програма включва маратона Минерални бани – Хасково и турнир по шахмат за деца, който ще бъде с международен статут. Неделната сутрин на 15 септември ще бъде посветена на танците. Преподавателят доц. Георги Гаров от Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще напътства желаещите в разучаването на две народни хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache