Голям успех! Кърджалийката Галина Карабашева е в топ 3 при посрещачите и в топ 6 при защитниците на Световното първенство по волейбол Либерото на националките ни е възпитаничка на ВК "Арда" и на СУ "Петко Рачов Славейков"

Младата волейболна състезателка от Кърджали Галина Карабашева влезе в инидвидуалните световни класации след завършилото снощи в Египет световно първенство по волейбол за момичета до 18 г. Тя попадна в топ 3 на света при посрещачите с 38,98% ефективност в посрещането и в топ 6 при защитниците.

Галина Карабашева е възпитаничка на волейболната школа на ВК „Арда“ и на СУ „Петко Рачов Славейков“. В момента на клубно ниво играе за отбора на Левски – София, а за националния отбор на България, където е либеро, се състезава от 3 години.

Освен нея, още две български националки попаднаха в челата класациите. Това са Мария Йорданова, която стана четвърта за най-добър изпълнител на сервис и Борислава Личева в топ10 за най-добър разпределител.

Нашите националки, водени от треньора Стоян Гунчев, отборно се класираха на 11-о място в света след победа над Аржентина.

Честито Галя, ти си наша гордост!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache