Областният управител Никола Чанев в СУ „Отец Паисий“: Децата са нашите надежди и бъдеще В сградата на първото светско училище в Източните Родопи ще учат първокласниците

В днешния празничен 16 септември, областният управител Никола Чанев бе гост на откриването на учебната година в Средно училище „Отец Паисий“, най-старата гимназия в Източните Родопи. Никола Чанев сподели, че вълнението му е голямо, защото самият той е завършил това учебно заведение. Ето какво пожела той за първия учебен ден:

„Честит празник на всички пораснали и непораснали ученици, на всички, които днес ще пристъпят за първи път прага на училищата, ще почерпят за първи път сила от този храм на знанието. Разбира се, искам да честитя празника на всички учители и искам да ги призова, както и досега да бъдат до своите възпитаници, да бъдат не само техни учители, но и техни приятели, техни близки“.

Златко Атанасов, директор на най-старото училище в Източните Родопи Средно училище „Отец Паисий“ в Кърджали отправи пожелания:  „Искам да пожелая 2019-2020 година да бъде една хубава година от нашия живот. Желая здраве, и пожелавам на колеги, родители, ученици, тя да бъде една красива година“.

Над 1200 са възпитаниците тази година на Средно училище „Отец Паисий“. Школото ги посреща с нова визия. Тази година първокласниците ще учат в старата сграда на „Отец Паисий“, която е била и първото светско училище в Източните Родопи. Сега там е Бизнесинкубаторът, в който се провеждат сесиите на Общинския съвет. Училището посреща своите ученици с изцяло обновена визия. Санирана сграда, нови класни стаи, ново отопление, модерен училищен стол, нови спортни съоръжения в двора и игрища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache