Първият учебен ден Иновативно СУ „Васил Левски“ в Крумовград: Символ на стремеж към духовност, наука и просвещение Кметът на общината Себихан  Мехмед  поздрави присъстващите  и  им пожела техните очаквания да се превърнат в реалност,

С усмивки и слънчево настроение започна новата учебна 2019/2020 г., за всички ученици, учители и служители на Иновативно СУ „Васил Левски“ – Крумовград, които отново прекрачиха прага на своето училище с  надежда и любов.

Тържеството започна в 10:00 ч. с издигане на националния флаг на Република България и посрещане знамето на училището.

Официални гости на откриването бяха : Лиляна Друмева – народен представител, Себихан Мехмед – кмет на Община Крумовград, Радостина Пашова – председател на Обществения съвет при СУ “Васил Левски“ – Крумовград,  началникът на общинска служба „Земеделие и гори“ и общински съветник – Асен Тюрдиев, Станка Паскалева -директор на детска градина “Митко Палаузов“ – Крумовград и Десислава Дончева -родител на първокласник.

Празнично слово към всички присъстващи отправи Цветан Терзиев – директор на СУ „Васил Левски“, в което акцентите бяха свързани с множеството успехи на ученици и учители в различни сфери на обществения и социален живот и непрекъснатия стремеж на училището да отговаря на съвременните изисквания на българското образование. Той подчерта: „Във Вековното СУ „Васил Левски“ – гр. Крумовград ще продължат образователните традиции, които водят до качествена подготовка на младите хора за живота. Ние ще прилагаме иновативни подходи и методи на преподаване, предизвикани от необходимостта да имаме здраво младо поколение, от необходимостта учениците да учат в учебна среда, различна от традиционната, по – близка до домашната, от необходимостта училището да стане любимо място за учениците, където да усвояват научните знания и умения, да се справят с предизвикателствата на живота, и забележете „когато се забавляват“.

Обръщайки се към останалите ученици, към учителите и родителите Цветан Терзиев пожела всички заедно да извървят  пътя на знанието и мъдростта,  достойно и отговорно да приемат предизвикателствата на времето.

Приветствиe отправи госпожа Лиляна Друмева, която сподели своето задоволство, че в този слънчев и празничен ден е с колектива на СУ „ Васил Левски” и  поднесе своите пожелания към всички ученици и учители за здраве и успех, пожела им  да надграждат постигнатото и да умножават успехите на своето училище, да носят с гордост името на своя патрон – Васил  Левски.

Кметът на общината Себихан  Мехмед  поздрави присъстващите  и  им пожела техните очаквания да се превърнат в реалност, водени от  опита и мъдростта, събрани в едно. На първокласниците пожела много здраве, весели приятели и  много знания. Призова родителите, да бъдат заедно с тях и с всеотдайните им учители. Пожела на всички да имат надежда, която да съпътства дните им и тя да ги води  към по-добро. Първокласниците получиха книжка – подарък от кмета на Община Крумовград.

Последваха прекрасните поздравления от Вокална група с художествен ръководител Кръстина Йорданова и танц изпълнен от танцов състав „Пъстра китка“ с ръководител Даниела Бояджиева.

Своите вълнения пред всички споделиха малките първокласници Бурчин, Айберк и Станимира с прекрасното си изпълнение.

Емоционален поздрав към тях отправи   Мария Узунова – ученичка от ХІІ клас и им връчи комплекти учебници.

Изпълнени с вълнение и трепети малките първокласници за първи път прекрачиха прага на своето училището.

След тържественото откриване на учебната година, ученици и учители влязоха в класните стаи, готови за приключения и предизвикателства през новата учебна година.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache