Честит първи учебен ден, алековци! По традиция те преминаха през арката – символ на успеха и бяха посрещнати с пита и мед

Отново е септември и отново познатото трепетно очакване е обзело възпитаниците на ПГИ “Алеко Константинов” – онези, които след дългото лято ще срещнат своите приятели и тези, които за пръв път ще положат клетвата на алековеца като новоприети ученици. Но всички те са изпълнени с надежда за успех и с желание да посрещнат предизвикателствата на новото. Учителите с нетърпение очакваха своите ученици. За тях празнично бяха украсени дворът и класните стаи. Нетърпеливи родители бяха дошли да изпратят децата си и да им пожелаят успех.

Госпожа Атанаска Мешелиева, директор на гимназията, приветства всички ученици и учители с началото на учебната година, като благодари на осмокласниците, че са направили своя правилен избор да учат в най-голямата професионална гимназия в област Кърджали. Тя пожела на всички здраве и постигане на високи успехи по трудния път на знанието. Музикалните и танцови изпълнения на талантливи алековци повдигнаха още повече празничното настроение. Госпожа Мешелиева изля менче с вода, удари първия звънец и пожела на учениците ” На добър час”. По традиция те преминаха през арката – символ на успеха и бяха посрещнати с пита и мед.

Поздравителни адреси бяха получени от Цвета Караянчева-председател на Народното събрание, Милена Дамянова – председател на Комисията по образованието и науката в Народното събрание , Гроздан Колев – началник на РУО – Кърджали, инж. Хасан Азис – кмет на Община Кърджали, Асим Адемов – член на ГЕРБ в Европейския парламент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache