Ден на отворените врати в Дома за стари хора в Кърджали Проявата е посветена на на 105-годишнината от създаването на БЧК в Кърджали

На днешният ден 17 септември се прекланяме пред вярата, надеждата, любовта и мъдростта – добродетели, които ни правят хора и ни крепят в трудните моменти. Във връзка с празника на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майката им София, Областната организация на БЧК в Кърджали отбелязва своята  105 годишнина от създаването. По този повод е и обявеният  днес „Ден на отворените врати” в Дома за стари хора, управляван вече повече от 15 г. също посрещна своите гости.

Рано сутринта тук се организира кръгла маса с директорите на другите социални услуги, на която ръководителите на институциите обмениха добри практики от работния процес. За потребителите на дома представители от териториалното поделение на НОИ, които запознаха потребителите на услугата с новите изменения в размер на пенсиите и отговориха на зададените въпроси.

Програмата продължи с доброволци на БМЧК от клуб „Да имаш голямо сърце не тежи” в Джебел с техния ръководител Ваня Енчева. Представиха на потребителите „куклено шоу”, което много се хареса от страна на домуващите и на персонала на специализираната институция.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache