Изет Шабан и Ерол Мехмед уважиха маето край тюрбето на Казер баба И двамата се включиха в благотворителния търг и закупиха продукти от местни производители

Областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, който е и кандидатът на ДПС за кмет на община Ардино на предстоящите местни избори на 27 октомври и народният представител от ДПС Ерол Мехмед бяха гости на културно-религиозния празник (мае)  в махала Казерлер край момчилградското село Биволяне. Тук се намира тюрбето на Казер баба. И двамата се включиха в благотворителния търг и закупиха продукти от местни производители.

Заедно с тях бяха още общинския председател на ДПС в Момчилград Акиф Акиф, председателят на местния парламент Юмер Юсеин, председателят на общинската женска структура на ДПС в Момчилград Илкнур Кязим, която е и кандидатът на ДПС за кмет на община Момчилград, секретарят на общината Бахатдин Ахмедов.

Събитието бе част от 11-те есенни маета в Момчилградско, които се провеждат ежегодно. По време на маетата се извършват различни ритуали, благодарствени молитви, приготвя се курбан, организират се музикални програми и благотворителни акции. След приключване на търга за месо се обявява датата на следващото мае.

Гюнер ШЮКРИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache