Партиите се споразумяха за състава на СИК в община Кърджали Ще има 156 сенкционни избирателни комисии, в които на 27 октомври ще работят общо 1202 души

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис проведе консултации с представителите на местните ръководства на 6 политически партии и коалиции, представени в 44-то Народно събрание и Европейския парламент за определяне състава на Секционните избирателни комисии за произвеждане на избори за общински съветници , кметове на общини и кметства на 27 октомври. В община Кърджали ще има 156 СИК. Ангажираните в комисиите ще бъдат общо 1202 души. Допълнително се очаква да се сформират три секции – две от които в болничните заведения и 1 подвижна за хора с увреждания.
Политическите партии постигнаха принципно съгласие за начина на разпределение на представителите в Секционните избирателни комисии. До четвъртък участниците в консултациите ще представят в общинска администрация поименни предложения за членовете на СИК. В срок до 25 септември кметът на общината ще представи в ОИК в Кърджали поименно предложение за състави на СИК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache