Кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман: Производството на био продукти при нас е напълно възможно  Отглеждането на чушки е реална алтернатива за повишаване на доходите на населението

Производството на чушки днес е основен поминък за много хора, които се занимават със земеделие. То една от алтернативите за повишаване на доходите на част от населението в нашата община, изтъкна в словото си на четвъртия Фестивал на чушката – Кирково 2019 кметът на общината Шинаси Сюлейман.

Сигурно много от вас са скептично настроени и си мислят, че това не е алтернатива за препитание. Но все пак мисля, че в община като нашата, в която има добри и подходящи условия за отглеждане на различни зеленчукови култури, отглеждането на чушки може да бъде наистина една сериозна алтернатива за повишаване на доходите на нашето население, каза още в обръщението кметът.

Производството на био и еко продукти в община Кирково е реално осъществимо, изтъкна Шинаси Сюлейман

Той изрази оптимизъм, че ще дойде отново време, когато селското стопанство ще бъде основен отрасъл не само за хората в община Кирково, но и в цялата страна. Напомни, че все повече се говори за био и еко  продукти. Производството им тук е напълно и реално осъществимо. Не пропусна да изтъкне също природните и климатичните дадености, горите и чистия въздух и близостта на общината до Бяло море. Имаме идеи в близко време да се възползваме от това, да вървим в посока развитие на родното производство и на културния и природния туризъм . Фестивалът на чушката е първото нещо, която направихме в тази посока, подчерта Шинаси Сюлейман.

Валери НЕДЯЛКОВ

Снимки: Валери КОВАЧЕВ

1 отговор

  1. Умберто Смаллис каза:

    Ако има пари в тази работа няма да стигне до обикновения човек

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache