Започват масови проверки на кухненските блокове на учебни заведения и детски градини Кампанията на БАБХ е във връзка със старта на новата учебна година

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) стартира проверки в кухненските блокове на детските ясли, градини и кухни, както и в обектите за хранене в училищата на територията на цялата страна. Проверките започват от 24 септември 2019 г. Кампанията е във връзка със старта на новата учебна година.

Целта е да се гарантира качеството и безопасността на храните, които децата консумират. Инспекторите ще проверяват качеството на доставените и приготвените храни, плодове, зеленчуци и напитки, придружаващи документи, правилно етикетиране, качество и годност, правилно съхранение, както и спазване на сроковете на съхранение.

При установяване на нарушения ще бъдат предприети действия, съгласно действащото законодателство. При необходимост и по преценка на проверяващите инспектори ще бъдат вземани проби за лабораторно изследване, които ще бъдат изпращани в лаборатории, съгласно съществуващото разпределение.

Масовите проверки ще продължат до 11 октомври 2019 г. включително. През следващите месеци хранителните обекти в учебните заведения подлежат на текущ контрол, който БАБХ регулярно извършва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache