От днес Ивайловград е с безплатен интернет и със система за видеонаблюдение Градската WiFi мрежа е от еврофинансиране, а за видеонаблюдение общината заделя 30 хил. лева от бюджета си

От днес Ивайловград има активен и безплатен интернет достъп в пространствата около Градската градина, Детския атракцион и Спортното игрище, в квартал „Дружба“. WiFi мрежата е с наименование WiFi4EU, а нейното изграждане стана възможно благодарение на спечелен проект на стойност 15 000 €.

За да получи това европейско финансиране, Общината се бе регистрирала още в първите 7 секунди, в безплатната платформа за кандидатстване измежду всички страни в ЕК.

Със заделени от бюджета на Общината средства, в размер на 30 000 лева, пък е приключен първият етап на система за видеонаблюдение,  което се осъществява във възлови точки от общината. По препоръка на отговорните охранителни институции, съоръжения за видеонаблюдение са поставени в парковите зони и кътовете за игра, на входа на града, в кварталите и на други места.

Системата за видеонаблюдение включва стационарни камери и подвижни /с по-голям периметър на заснемане/, които освен на възловите места в града, са изградени и на отбивките към населените места.

Системата за видеонаблюдение ще бъде обслужвана от контролен център в Общината, където информацията ще се събира и записва. В случай на нарушаване на обществения ред, кражби и други престъпления, записите ще бъдат предавани на органите на реда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache