Илхан Кючюк стана зам.-шеф на комисията ЕП-Турция Една от целите ще бъде сътрудничество между двата парламента

Евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк бе избран за първи заместник-председател на съвместната парламентарна комисия между ЕП и турския Меджлис.
“Една от целите ни ще бъде задълбочаването на сътрудничеството между двата парламента. Оптимист съм за бъдещите взаимоотношения между Европейския съюз и Република Турция”, каза Илхан Кючюк след избора.

Той отбеляза, че Турция е стратегически партньор за Европейския съюз и установяването, и поддържането на добри и активни взаимоотношения е от голямо значение и за двете страни”.
Според него с турската държава не трябва да се развиват отношения само на база бежански въпрос, но също така и трябва да се сътрудничи в икономическата, хуманитарната и културната сфера.
“От взаимен интерес е турските граждани да могат безвизово да пътуват в ЕС. Това би задълбочило културния обмен между гражданите ни. И за това ще работим върху тази либерализация. Друга важна тема е митническият съюз. Актуализирането му ще задълбочи икономическите отношения между двете страни”, каза още евродепутатът от ДПС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache