Кметът на Истанбул не бил поканен на извънредния съвет след земетресението Искам да се свържа с държавните служители. Изборите свършиха, те са зад нас. Нека вземем мерки заедно, призова той

Опозиционният кмет Екрем Имамоглу заяви, че не е бил поканен на извънредния съвет след земетресението в Истанбул, което разлюля града със сила 5,7 по скалата на Рихтер, предава AFP.
Трусът предизвика леки щети, евакуация и паника сред населението на най-големия турски град. Според официални данни осем души са били леко ранени.
Турските власти проведоха среща, която беше организирана от вицепрезидента Фуат Октай, за да излязат с извънреден план след земетресението,
Имамоглу, който беше избран за кмет на Истанбул през юни, е член на опозиционната Републиканска народна партия.
Той заяви, че не е присъствал на съвета, понеже не е бил поканен.

„Искам да се свържа с държавните служители. Изборите свършиха, те са зад нас. Приоритетът за мен е земетресението. Нека вземем мерки заедно“, заяви той.
Първоначалните резултати от местните избори, които трябваше да поставят Имамоглу на кметския пост бяха обявени за невалидни и нагласени от управляващата партия на президента Реджеп Тайип Ердоган „Партия на справедливостта и развитието“, но той спечели решително проведените повторни избори през юни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache