АПИ отговарят на „Нов живот”: Ремонтът на пътя  Крумовград – Ивайловград е на финален етап До края на строителния сезон ще бъде завършен, отсечката ще влезе в експлоатация тази зима

Строително-монтажните работи  по рехабилитацията на пътя Крумовград – Ивайловград са на финален етап. До края на строителния сезон ремонтът ще бъде завършен и пътят ще влезе в експлоатация за зимния сезон. Това отговориха от Пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура” на запитване на „Нов живот”  докъде са стигнали и кога  ще приключи  ремонтът  на пътя Крумовград – Ивайловград, ще може ли да се ползва отсечката през тази зима.

Рехабилитацията на 32 километра от второкласния път  Момчилград – Крумовград – Ивайловград  започна на 2 юли миналата година. Началото на строителните работи бе дадено със символична първа копка край Крумовград. Присъстваха  кметът на общината, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министърът на регионалното развитие и благоустройството  Николай Нанков, инж. Дончо Атанасов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, областният управител на  Кърджали  Никола Чанев, кметовете на Крумовград и Ивайловград  Себихан Мехмед и Диана Овчарова и други.

 Проектът се съфинансира със средства от Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020 г. и от националния бюджет.  Инвестицията е за над 21 млн. лева. Ремонтът  е разделен на два участъка. Първият е около 6 км,  а вторият е близо 26 км. Рехабилитацията на 6-километровата отсечка, която е  близост до село Карамфил, е завършена. Тя бе изпълнена от ДЗЗД „ИЗТОЧНИ РОДОПИ 3“, в което участват „Пътстройинженеринг“ АД, „ПСК Виастрой“ ЕООД, „Пътища“ АД, „БСК-Горна Оряховица“ АД и „Атлас Балкан“ ООД. Строителният надзор ще бъде осъществен от „Строл 1000“ АД.

Вторият участък с дължина около 26 км е възложен на Обединение „Път II-59“, в което са „Джи Пи Груп“ АД и „Контратас Инглесиас“ АД. Строителният надзор ще е от „План Инвест Пловдив“.  Участъкът преминава през четири населени места – Крумовград,  селата Полковник Желязово, Рогач и Пелин.

Валери КОВАЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache