Триумф! Селен Мустафа  и Ивайло Караусев от Момчилград победители в първия етап на „Млад олимпиец“ Турнирът по тенис на маса, чийто основоположник е европейската шампионка Даниела Гергелчева, се проведе в родния й град

Победителите при момичетата

В събота и в неделя в залите на СКТМ“Родопи“-Момчилград се проведе първият етап на Националния турнир по тенис на маса „Млад олимпиец“ за момичета и момчета до 12 години.

Осемдесет състезатели от спортните клубове от южна България мериха сили. И при двата пола, върхът бе превзет от момчилградчани: Селен Мустафа при момичетата и Ивайло Караусев при момчетата.

Подгласничка на Селен стана Нина Николова от Перник. Двете трети места при момичетата заеха сестрата-близначка на Селен – Сезен Мустафа и от Любомира Стоянова от Пловдив.

Победителите при момчетата

При момчетата победителят Ивайло Караусев спечели финала срещу Александър Якимовски от Кюстендил. Двете трети  места при момчетата бяха заети от Симеон Стойчев от Дупница и от Нено Драгиев от Стамболийски.

Призьорите бяха наградени от  секретаря на община Момчилград Бахатдин Ахмедов и от президента на СКТМ“Родопи“ Ерсин Юмер. В поздравителното си слово  секретарят на общината, пожела успех на всички участници за бъдещите състезания.

След награждаването Селен, Ивайло и треньорът Мелиса Мехмед си пожелаха и европейски успехи.

Благодарност към домакините за посрещането , организацията и провеждането на турнира изразиха гостите , треньорите и родителите.

Финалът при момчетата бе оспорван

Вестта за втората победа на момчилградчани от Националния турнир ще научи от сайта на “Нов живот“ и нашата съгражданка-европейската шампионка з.м.с. Даниела Гергелчева, каза м.с. Димитър Караиванов – главен съдия на турнира.

Даниела Гергелчева живее във Франция, но чрез „Нов живот“ редовно следи цялостния живот в областта ни. Когато бе  рекламен агент на „Ибхар“ и със съдействието на тази световно известна фирма, Даниела създаде турнира “Млад олимпиец“.

Текст и снимки Стайко КАФОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache