Възрастните от Дома за стари хора в Ивайловград имаха вълнуващ празник Концерт им изнесоха децата от Детската градина, а после посетиха вила "Армира"

За поредна година ползвателите на социална услуга от Дома за стари хора в Ивайловград бяха уважени за своя празник – 1 октомври, Международния ден на възрастните хора. Те получиха приветствие от възпитаниците от подготвителна група „Патиланци” към ДГ Ивайловград, с ръководители г-жа Богданова и г-жа Зангочева. Със своето присъствие малчуганите внесоха ведро настроение, цвят и усмивки по лицата на присъстващите.
Малките гостенчета бяха приготвили за всички празнуващи свои рисунки, изпъстрени с много сърца, в знак на обич и уважение към „баба” и „дядо”, които те подариха в края на гостуването си. В замяна получиха ръчно изработено цвете.

Празникът продължи с посещение, от страна на възрастните от Дома, на Антична вила „Армира”, организирано със съдействието на община Ивайловград и ОУ ”Св.Св.Кирил и Методий” с. Свирачи. Там те бяха посрещнати от служител на Общински исторически музей. Поднесена им беше беседа, след което имаха пикник на открито с помощта на Общинско социално предприятие „Социални услуги-Ивайловград”.


Не липсваше и празнична торта, с която възрастните хора се поздравиха и си пожелаха да са здрави и още дълги години да се радват на живота. Желанието им е да могат да създават нови приятелства, да развиват нови интереси и намират нови опори в живота си, за да се чувстват полезни за другите.
Те благодаря на всички, които спомогнаха празникът им да бъде специален!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache