Можем ли да избираме без политически пристрастия, единствено в интерес на нас, гражданите Длъжни сме да изискваме, но и да подпомагаме усилията на общината в решаването на проблемите на чистотата и благоустройството

Изборите за органи на местната власт са с най-дългогодишна практика.

Тяхната необходимост се е появила още със зараждането на първите човешки общности и е съществувала през всички исторически периоди от развитието на човешкото общество. Тя се развивала и усъвършенствала във времето и днес най-доброто в нея е, че всички граждани на Република България, навършили 18-годишна възраст, независимо от пол, вяра и етнос, имат право да гласуват.

Според мен това не е само наше право, а отговорност и задължение. Затова без всякакви политически пристрастия, призовавам всички свои съграждани заедно да помислим какъв искаме да бъде нашият кмет – кметът на града или селото, в които живеем.  И нека сме сигурни, че той знае кои са най-неотложните задачи, с решаването на които трябва да се заеме. Градът с всичките си квартали и улици, а и селата, в които живеем, да бъдат чисти. Това е една от неотложните задачи. Кметът е този, който ще създаде необходимата организация, за да се превърне населеното място в любимо място за живеене за всеки от нас.

Районът ни е богат на културно-исторически и природни паметници, които привличат много туристи както от вътрешността на страната, така и от чужбина. Както за нас, така и заради нашите гости, чистотата на територията на общината трябва да е на най-високо ниво. Кметът е този, който ще използва администрацията на общината и съветниците които ще изберем да ги разпредели по районите, а те месечно поне веднъж да ги посещават и да проверяват какво е състоянието на благоустрояването и чистота на града и селата и да поддържат връзка с хората по място на работа и живеене.

Ние гражданите сме длъжни да подпомагаме усилията на общината в решаването на тези проблеми.

Ще има много предложения за кмет на общината, за кметове по селата и съветници. Нека преди да изберем за кого да гласуваме, да видим, там където е работил до сега какво е направил, какви следи е оставил и как се държи с хората ,с които работи, със съседите, където живее.

 Милчо ДИМИТРОВ, гражданин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache