Временната анкетна комисия за теча на данни от НАП удължава срока си на работа На заключителното заседание ще бъдат изслушани представители на различни засегнати институции

Временната анкетна комисия към Народното събрание за теча на данни от НАП ще продължи работата си до 30 ноември. Участващите в комисията решиха единодушно да удължат срока, тъй като има още работа по изясняване на всички факти и обстоятелства около източванете на информация от електронните бази данни на НАП.

Друг мотив бе, че заради лятната депутатска ваканция на практика комисията не е работила 1 месец.

„За времето на работа на комисията до момента са проведени четири заседания, в които са изслушани представители на ДАНС, Комисията за защита на личните данни, представители на Държавна агенция „Електронно управление“, Апелативната специализирана прокуратура и на Специализираната прокуратура.

Идеята е да бъдат поканени представители на Нотариалната камара, на Висшия адвокатски съвет, Асоциацията на банките, Асоциацията на фирмите, предоставящи бързи кредити и на други институции, за да се установи наличието на проблеми, свързани с ежедневната дейност, причинени от теча на данни на НАП“, обясни председателят на комисията Красимир Ципов.

На заключителните заседания ще бъдат изслушани, освен НАП, и представители на Министерството на финансите, стана ясно още.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache