Съвместна хуманитарна акция на Българския Червен кръст и Турския Червен полумесец в Ябълковец Изпаднала в нужда възрастна жена и семейството й получиха незабавна материална помощ, от която се нуждаеха

 

В рамките на международното сътрудничество по сигнал, подаден до кабинета на Председателя на Турския Червен полумесец,  ръководителят на  делегацията на ТЧП в България, г-жа Йозге Ирмак извършва проверка на място и установява тежко материално положение на възрастна жена и грижещите се за нея членове на семейството в село Ябълковец, община Ардино.

От НС на Българския червен кръст незабавно е отпусната хуманитарна помощ от съвместния бедствен резерв на БЧК и ТЧП. Г-жа Ирмак прави и дарение на Областния съвет на БЧК в  Кърджали за оказване на последваща материална помощ на бедстващото семейство.

Със съдействието на кмета на Ябълковец  Мюзейен Сюлейман,  служители на Секретариата на Областния съвет на БЧК- Кърджали посетиха възрастната жена и нейното семейство и предадоха дарението, което беше прието с благодарност за бързата реакция и оказаната подкрепа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache