Димитър Николов, кмет на Бургас: Никола Чанев има визионерски виждания за Кърджали Аз съм готов да му помагам с идеи и с практически съвети, касаещи управлението на града през следващите години.

„Никола Чанев изключително много обича своя роден град, милее за него и има визионерски виждания по отношение на Кърджали и на целия регион“, каза в свое изявление пред журналисти кметът на Бургас Димитър Николов, който днес е на посещение в града край Арда. Той сподели, че е дошъл да подкрепи кандидата за кмет на ГЕРБ в Кърджали Никола Чанев, да обсъдят заедно възможностите за развитие на градската среда и да дискутират проблемите и подхода за решаването им.

Той подчерта, че листата на кандидатите за общински съветници е изключително балансирана, със силно присъствие на лекари, общественици, икономисти, юристи, млади хора. „Аз съм убеден, че този път общинските съветници на ГЕРБ ще бъдат двойно повече“, каза Николов. Сподели, че при срещата си с жители на града е видял надежда и оптимизъм в тях.

От своя страна Никола Чанев благодари на госта за подкрепата и съветите, както и за отделеното време в напрегнатата кампания за местния вот.

„За последните 16 години Кърджали не просто тъпче на едно място, а върви назад. Ресурсите в нашия град се изцеждат от една шепа овластени хора, а за гражданите остава тъмнина, мръсотия, порутени детски площадки, занемарени паркове, порутени обществени сгради“, каза Чанев.

Той очерта приоритетите си и пое ангажимент за решаване на най-наболелите проблеми на Кърджали. „Аз мога да обещая само работа, работа, работа. Мога да поема пред гражданите следните ангажименти: решение на проблема с уличното осветление в рамките на една година – но не това предизборно боядисване на стълбове и опъване на кабели във въздуха, което е и незаконосъобразно; решение на проблема с почистването и сметосъбирането в рамките на една година, за да може Кърджали да бъде такъв какъвто го помним – светъл и чист; още от първия ден на мандата – прекратяване на порочните практики в тази община, в която шепа овластени хора живеят добре за сметка на всички останали граждани; изграждане на нова детска градина във Възрожденци; изграждане на детски площадки, поне по една във всеки квартал, всяка година от мандата; развитие на досега съществуващата и изграждане на нова индустриална зона, защото единственият начин Кърджали да достигне градовете с по-високи доходи е икономика и пак икономика, за да може младите хора да се върнат и да се реализират тук; не бива да забравяме и строежа на новата спортна зала – това е един ангажимент, който в близките шест-седем месеца ще бъде завършен; да не забравяме осветлението на Арена „Арда“, което до края на тази година и в началото на другата ще бъде реализирано“, заяви Никола Чанев.

По думите му време е да се замислим и за подходящ градски транспорт. Той обеща също, че след изборите ще разгледа възможностите за закупуване на нови автобуси, отговарящи на всички съвременни норми и изисквания за комфорт и удобство на пътниците. По думите му към момента това можело да стане по две оперативни програми.

„Направи ми впечатление, че до въжения мост имаше водни площи, но нямаше хора. Според мен това водно пространство може да се насити с лодки, с водни колела, с велоалеи, пейки, паркът да се благоустрои, така че да привлича хора. Винаги водата привлича хора. Идвам от място с голяма водна територия и знам, че хората търсят водата. Общуването около водата е приятно за тях. И това може да се развие като туристическа атракция във вашия град. И това е абсолютно по силите на нашия кандидат за кмет“, каза Николов.

Той поясни, че ако Чанев има затруднение в тази посока, с удоволствие би му помогнал с идеи, с практически съвети, касаещи управлението на Кърджали през следващите години. Също би могъл да му помага в писането и подготовката на проекти, с които да кандидатства за финансиране, като например този за кандидатстване за нови автобуси.

Купуването и продаването на изборни гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache