ВиК Кърджали ще реконструира водната инфраструктура Проектът включва включва модернизация на пречиствателната станция в Енчец, реконструкция на водоснабдителната система "Боровица", доизграждане на канализацията в кварталите "Гледка", "Горна Гледка", "Прилепци" и в с. Резбарци

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и инж. Славчо Славков, управител на „ВиК“ ООД – Кърджали, подписаха договор за доизграждане и реконструкция на водоснабдителната система и канализационни мрежи. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

Общият размер на инвестицията е над 67,8 млн. лв. Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ (ОПОС) осигурява безвъзмездна финансова помощ в размер на над 49,8 млн. лв.

С изпълнението на проекта ще се отстранят основните недостатъци и констатирани проблеми на водоснабдителната система в територията, обслужвана от ВиК дружеството.

Дейностите включват реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за питейна вода – село Енчец, реконструкция на магистрален водопровод на водоснабдителна система „Боровица“.

Предвижда се доизграждане и реконструкция на канализационната мрежа в кварталите „Гледка“, „Горна Гледка“, „Прилепци“ и в с. Резбарци.

Oчaквa ce зaгyбитe нa вoдa във водопроводната мрежа на обособената територия дa нaмaлeят c над седем процента. Срокът за изпълнение на проекта е 49 месеца.

1 отговор

  1. анонимен каза:

    Господа обърнете внимание и на ул.Преспа в кв.Студен кладенец,където не е сменен водопровода и всеки месец има аварии!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache