Захари Карабашлиев гостува в Кърджали Любителите на съвременната българска литература ще се срещнат с писателя на 11 октомври, петък, от 17,30 ч. във фоайето на читалище "Обединение 1013

Регионалната библиотека „Н. Й. Вапцаров“ в Кърджали ни кани на среща с писателя Захари Карабашлиев. Любителите на съвременната българска литература ще могат да разговарят с него на 11 октомври, петък, от 17,30 ч. във фоайето на читалище „Обединение 1013“.

Захари Карабашлиев пише проза и драматургия, автор е на книгите „18% сиво“, „Хавра“, „Жажда”, на сборниците „Кратка история на самолета”, „Симетрия”, „Откат”, есета, пиеси и сценарии. Носител е на наградите „Роман на годината“ на Фонд „13 Века България”, „Роман на годината” (Фондация ВИК), „Христо Г. Данов”, „Хеликон“, „Цветето на Хеликон“, „Комунитас” и др.
Неговата белетристика е превеждана и публикувана в Съединените щати, Франция, Германия, Полша, Турция, Словакия, Хърватия, Сърбия, включена в престижната американска антология „Най-добрата европейска проза 2018”, а пиесите му са поставяни на сцени в България и чужбина.
Между 1997 и 2014 г. живее в Съединените Щати. От 2014 Захари Карабашлиев е главен редактор на издателство „Сиела”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache