Престижна награда за черническата група „Дунята“ от фестивала „Малешево пее и танцува“  Самодейките завоюваха първо място в категорията „Вокално изпълнение – традиционен фолклор“

Групата за автентичен фолклор „Дунята“ при НЧ „Бяло море 1929“ с. Черничево, община Крумовград, с художествен ръководител Милка Стаматова, взе участие в Международния фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува“, състоял се в с. Микрево, община Струмяни. Самодейките завоюваха първо място в категорията „Вокално изпълнение – традиционен фолклор“ във възрастовата група над 18 години. Представиха три автентични черничевски песни, като с прекрасното им и магнетично изпълнение завладяха сърцата на многобройната публика.
Това е 16-то поред издание на фестивала, в който участваха над 2 000 изпълнители от страната и чужбина. Журито бе председателствано от доц. д-р Наталия Рашкова – етномузиколог, доктор по изкуствознание, доцент в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН, ръководител на секция „Етномузикология и етнохореология“.
Участието на групата на фестивала в с. Микрево стана благодарение на моралната и финансова подкрепа на община Крумовград и читалищни дейци от с. Черничево.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache