Два отбора от Кърджали ще мятат въдици за Купата на риболовната федерация Турнирът ще се проведе в петък, събота и неделя на Гребния канал в Пловдив с всички топ рибари на България

Кърджалийските топ състезатели по риболов на плувка Аднан Дормуш, Абдулла Аптула – Апо, Димитър Димитров и Бирджан Мехмед са готови да защитават Купата на риболовната федерация

Два отбора от Кърджали ще участват от 11 до 13 октомври в турнира за Купата на Българската федерация по риболовни спортове. Първият се състои от Абдулла Аптула – Апо и Аднан Дурмуш, а във вторият влизат тазгодишният републикански шампион Димитър Димитров и д-р Бирджан Мехмед.

Отиваме да представяме Кърджали и да защитаваме Купата, каза за „Нов живот” Абдулла Аптула – Апо. Миналата година престижният трофей бе спечелен от отбора  на  Димитър Димитров и Бирджан Мехмед. На второ място се класираха Абдулла Аптула – Апо и Аднан Дормуш. По думите на Апо настроението и в двата състава е добро. Подготвени са за тежката битка, в което ще участват всички топ рибари на България. Взели са достатъчно захранка и стръв, такъмите са готови.  Имат пресни наблюдение каква риба кълве през последните дни на Гребния канал в Пловдив, където ще се проведе състезанието. Освен това се радват, че прогнозата е за хубаво време през уикенда. Заминават в петък на официална тренировка.

Отборите ще бъдат от по двама души. В турнира могат да участват и риболовци, които не членуват в Българската федерация по риболовни спортове.

Състезанието ще бъде разделено на две секции – „Плувка” и „Фидер”. В секция „Плувка”, в която участват кърджалийските асове в риболова,   ще се проведе и детски турнир. Класирането ще бъде само отборно. Официалната тренировка ще бъде на 11 октомври. Първият манш ще се състои в събота, а вторият в неделя.

Валери КОВАЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache