Изравняване на субсидиите с тези в ЕС поиска председателят на сдружението „Обединени български животновъди“ Защото не може все още България да получава една трета от субсидиите, които получава Гърция, Белгия или Германия

Изравняване на субсидиите с тези в ЕС поиска председателят на сдружението „Обединени български животновъди“ Бойко Синапов. В момента фермерите получават едва 30 на сто от размера на финансовата помощ в общността. Според Синапов това ги поставя в неравностойно положение и отблъсква много от стопаните, решили да отглеждат животни.

„Предстои ни нов програмен период, който трябва да защитим. Сектор животновъдство трябва да бъде един от водещите в земеделието, приоритетно с нови финансови пера, с нови мерки, които да защитим и да преценим кои от мерките не са били полезни и отстраним, за да си задържим и да запазим нови. Защото не може все още България да получава една трета от субсидиите, които получава Гърция, Белгия или Германия. Ние сме вече равноправен член, дойде моментът, когато трябва да се изравнят“, посочи пред Радио Кърджали Бойко Синапов. Той поиска и по-лесен достъп на фермерите до европейските средства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache