Кандидатите за кмет на община Кърджали в дебат по бТВ Пред водещия Антон Хекимян Хасан Азис от ДПС, Никола Чанев от ГЕРБ и Милко Багдасаров от БСП ще представят своите виждания за бъдещето на общината

Кандидатите за кмет на община Кърджали – Хасан Азис от ДПС, Никола Чанев от ГЕРБ и Милко Багдасаров от БСП ще представят своите послания към избирателите и ще дебатират на живо в предаването „Тази сутрин“ в ефира на бТВ, на 10 октомври, четвъртък. Предизборният дебат ще бъде на площада пред общината, а негов водещ ще бъде Антон Хекимян.

Междувременно бяха оповестени данни от проучване на „Маркет Линкс” по поръчка на бТВ. Според него 42% от хората в Кърджали заявяват, че ще гласуват на предстоящите местни избори на 27 октомври. 44% са отговорили, че е по-вероятно да гласуват, а 8% е по-вероятно да не гласуват.

Проучването е проведено сред 362 пълнолетни лица в периода 26 септември – 2 октомври по метода на прякото лично интервю.

Кандидатът на ДПС Хасан Азис получава 51% подкрепа. Кандидатът на ГЕРБ Никола Чанев е на второ място с 20% подкрепа. Трети е Милко Багдасаров от БСП с 12% подкрепа.

10% не знаят за кого да гласуват, а 5% заявяват, че няма да гласуват.

„В Кърджали имаме един феномен, който не е често срещан в България. Там Хасан Азис кандидатства за пети мандат. Това е един от най-стабилните електорални резултати през годините. Той ще разчита отново на тези около 18 000 гласа, които получава на последните избори. Много вероятно е да спечели кметското място още на първия тур”, коментира социологът от „Маркет Линкс” Добромир Живков.

Относно нагласите за общинския съвет, отново първи са ДПС с 55% подкрепа. Втори са ГЕРБ с 19%, а трети БСП с 11% подкрепа.

Като цяло картината ще бъде същата като тази на изборите през 2015 г, заключи социологът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache