Президентът Румен Радев: 101-ви Алпийски полк в Смолян генерира уникални отбранителни способности Посещението му в полка е част от годишната му програма като върховен главнокомандващ на Въоръжените сили

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев посети 101-ви алпийски полк от Сухопътните войски в Смолян. Президентът бе посрещнат от командира на полка полковник Димитър Кацаров и зам. областният управител на Смолян Андриян Петров. Президентът прие строя на почетния караул и бойното знаме на 101-ви Алпийски полк, след което проведе среща с личния състав и разгледа въоръжението, специализираното ски и алпийско оборудване на полка.
През журналисти президентът заяви, че високите цели и предизвикателните условия изграждат много стойностни хора с мотивации и характер и това са хората от 101-ви Алпийски полк. По думите му това е полк с богати традиции, които се развиват непрекъснато. „Тук се генерират уникални отбранителни способности за решаване на много специфични бойни задачи и то в едни екстремални условия – голяма надморска височина, труден терен, тежки зимни условия. Хората тук са наистина подготвени и много високо мотивирани и това го доказват в множество учения и мисии зад граница, в мисии за помощ на населението при бедствия, аварии и катастрофи“, посочи президентът Радев.

Той отбеляза, че посещението му в 101-ви Алпийски полк в Смолян е част от годишната му програма като върховен главнокомандващ на Въоръжените сили и по план осъществява визити в различни формирования в Българската армия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache