Красавица с български корени е новата „Мис Турция“ Kрасавицата е висока 188 см и тежи 57 кг. Тя е най-високата "Мис Турция" в историята на конкурса

 

Южните ни съседи, турците, вече имат своята нова коронована красавица. Това е Симай Расимоглу, която обаче стана интересна и на родните медии.

Красавицата е на 22 години и като всички миски е изключително горда, щастлива и доволна, че ще има шанса да представя страната си пред целия свят.

Но не заради това в България се развълнувахме от Симай. Причината всъщност е, че „Мис Турция“ има български корени. И по-точно родителите ѝ са родени и израснали в България.

Пред турския NTV тя разказва: „Майка ми и баща ми са родени и израснали в България. През 1989 г. идват в Турция, където се срещат и по-късно женят. Ние все още ходим до България всяко лято“, коментира тя, визирай родопския град Джебел.

 

Иначе красавицата е висока 188 см и тежи 57 кг. Тя е най-високата „Мис Турция“ в историята на конкурса.

Симай е завършила Архитектурна реставрация, но работи като интериорен дизайнер в Истанбул. Обича изкуството и мечтае да създаде своя собствена школа, където да творят деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache