100 лв. подкуп на пътен полицай подхвърля 42-годишен, сътворил две катастрофи за 10 минути Издирен и арестуван е след като напуснал мястото на произшествията - с Фолксвагена си блъснал две паркирани коли в село Габрово и движещ се пред него друг автомобил

За предложен подкуп на полицейски служители  42-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген“ е задържан снощи в РУ-Кърджали.

Около 19,30 часа мъжът блъснал в село Габрово последователно два паркирани леки автомобила поради неспазване на достатъчно странично разстояние. Водачът напуснал мястото на произшествието, без да уведоми контролните органи. 10 минути по-късно ударил движещ се пред него „Фолксваген“ вследствие на нарушена дистанция и отново напуснал мястото на произшествието.

Около 30 минути след произшествията служители на Пътна полиция го издирили, но той отказал да бъде изпробван за алкохол. Издаден е талон за медицинско изследване.

При обработката на пътните инциденти шофьорът предложил 100 лв. подкуп на полицейските служители да не съставят акт по ЗДвП, след което е бил задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство по чл.304, ал.1 от Наказателния кодекс и работата продължава разследващ полицай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache