Бойко Борисов: Най-важното е Турция да спазва споразумението за мигрантите Българският премиер се похвали, че лично той много има добри отношения с турския президент Реджеп Ердоган.

Министър-председателят Бойко Борисов присъства на откриването на новия участък от магистрала „Хемус“. Той беше придружен от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов и министърката на регионалното развитие Петя Аврамова. Инспекцията на премиера беше излъчвана на живо в страницата му във Фейсбук.

В отговор на въпрос за опасността Турция да отвори границите за сирийските бежанци премиерът коментира, че най-важното за България е Анкара да спазва споразумението за мигрантите и че лично той много има добри отношения с турския президент Реджеп Ердоган.

Вицепремиерът Каракачанов от своя страна заяви, че са взети всички мерки за охрана на границата с Турция и че при необходимост армията също може да се включи.

Относно завършването на магистрала „Хемус“ регионалната министърка коментира, че това може да стане до 2024 година.

„Ако приходите в бюджета се задържат на това ниво, магистралата може да бъде готова до 3-4 години“, каза от своя страна Бойко Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache