В библиотеката: Вижте изложбата „80 години Ден на Кърджали. Поглед към старите периодични издания” Представени са публикации в старите вестници, според които през 1939 г. тогавашният кмет Георги Димитров обявява 21 октомври за Ден на Кърджали

Изложбата „80 години Ден на Кърджали. Поглед към старите периодични издания” е открита във фоайето на Библиотеката в навечерието на 21 октомври – Деня на Кърджали. Материалите са издирени и подготвени от отдел „Краезнание”. Представени са за първи път публикации, поместени в старите вестници, излизали в Кърджали, според които през 1939 година, тогавашният кмет Георги Димитров обявява 21 октомври за Ден на Кърджали. Това е датата, на която родопският град е освободен от османско иго. Изложбата съдържа и материали за откриването и освещаването на Паметника на освободителите, проведено на 28 май 1939 г. Във витрините са включени и снимки от тези събития. Представени са и спомени на участници в освобождението на Кърджали през 1912 г.
Изложбата може да бъде посетена до края на месец октомври за нашите читатели, и за всички, които се интересуват от историята на нашия град.

1 отговор

  1. анонимен каза:

    Браво !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache