Кампания „Чисти ръце, здрави деца“ започна в Крумовград Целта е да се привлече вниманието на най-малките и на местната общественост към изграждане на трайни здравословни навици у  подрастващите

По повод Световния ден на чистите ръце на 15 октомври в  Крумовград започна кампания, насочена към повишаване на здравната култура на децата от детските заведения в цялата община. Тя ще протече под мотото „Чисти ръце, здрави деца“ и се реализира от Общинската администрация в партньорство с Българския Червен кръст в Кърджали.

Здравният медиатор на общината и доброволци на Българския младежки Червен кръст от клуб „Добро сърце“ към СУ „Васил Левски“ в Крумовград по забавен и интересен начин запознаха децата от ДГ „Митко Палаузов“ с понятия като микроби, лична хигиена, добри и лоши хигиенни навици.

Младите червенокръстци Стефани и Айлин забавляваха малчуганите и игрите приключиха  с много усмивки и подаръци за спазване на  личната  хигиена.

Целта на дългосрочната кампания е да се привлече вниманието на най-малките и на местната общественост към необходимостта от изграждане на трайни здравословни навици у  подрастващите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache