Слука по време на Африканска чума: Ловците от дружинка ”Шумнатица” повалиха девет глигана Топ стрелецът с пет убити диви прасета е Бойко Колев

Незапомнен рекорд в историята на  ловната дружинка в Шумнатица записаха ловците тази събота. За броени часов повалиха  девет диви прасета. Този ловен излет ще бъде запомнен най-вече от опитния ловец Бойко Колев, от чиито изстрели паднаха пет диви прасета.

За рекорда на дружинката, достоен за Книгата на  Гинес, научихме от председателя й Валентин Чакъров и от неговите  колеги.

Ето какво разказаха те:

След извършения инструктаж бяхме разставени по пусиите в ловното поле, което е в местността ”Монева чешма” в землището на Шумнатица. Викачите и четирите ловни кучета, между които и двете най-опитни – баракът Сара и лудогорското гонче Роко, изкараха пред нас  сюрия глигани. Не можехме да повярваме на очите си – те бяха двадесет и пет.

Бойко Колев повали пет. Сюрията се разпръсна и от пусиите на Валентин Чакъров, Владо Касабов, Румен Мандражиев и Хасан Хасан проехтяха изстрели, от които паднаха още четири прасета.

Никога не бихме имали такава сполука, ако не беше опасността от епидемията „африканска чума”. Ние сме приятели  и защитници на природата. За нас това бе смърт в името на бъдещия живот на дивеча. Затова измежду деветте ни убити прасета нямаше нито една майка – всички бяха приплоди. Продължаваме да полагаме големи грижи за дивеча – подхранване, дивечови ниви, солища, калища… На предно място по грижи и опазване на дивеча е  нулевата толерантност към бракониерството. Всичко това го правим, за да имат какво да ловуват и нашите наследници.

Стайко КАФОВ

4 коментара

 1. Брр каза:

  Ха ха, ами те са домашни тези прасета. Разкарват се из селото дори. Сигурно от далеч познават Колев

 2. Да да каза:

  9 от 150 200 хранени постоянно браво. Толкова са много че и с доматен кол ще отрепиш повече, а за поразийте който правят на местното население що не пишете?

 3. Анонимен каза:

  ГОЛЯМАТА,,РАБОТА,,,БИВШИ,,БРАКОНИЕРИ

 4. Анонимен каза:

  Глигани са да като се нахраниха от градините на хората!!! Всяка вечер са в нечии двор и сасипаха реколтата на хората…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache