Незрящите от Момчилград отбелязаха Международния ден на белия бастун Общината ги зарадва с тържествен обяд

Повече от 50 души – хора със зрителни проблеми, придружители и доброволци към Териториалната организация на слепите в Момчилград, отбелязаха по достойнство  Международния ден на белия бастун.

Симпатизанти  раздадоха листовки със символите на белия бастун и с указания как да помогнем на носителите им да се ориентират в околната среда и зачитаме тяхната   самостоятелност.

Членовете на териториалната организация на слепите отчетоха своята дейност като положителна – участвали са в честване на национални, регионални и общински празници, екскурзии в страната и спортни турнири по шах и канадска борба.

На обяд те бяха зарадвани от община Момчилград с тържествения обяд в ресторант „България”.

В приветственото си слово Бахатдин Ахмедов, секретар на общината, акцентува на грижата на администрацията към тези хора във включването им в национални и европейски програми за предоставянето им за социални и здравни услуги.

За нас, каза той, вие не сте хора с увреждания, а хора със силен човешки дух, водещи битка за оцеляване и със свой принос в живота на Момчилградската община. Ние и занапред ще подкрепяме всички ваши инициативи.

Поздравителни адреси незрящите получиха от общинския Български младежкия червен кръст, от Ротари клуб в Момчилград и от представители на местни фирми.

Гостите им пожелаха здраве, кураж и вяра въпреки трудностите в тяхното ежедневие, като ги увериха, че заедно ще преобразяват нашето общество по пътя към по- добро.

Стайко КАФОВ

Снимки: Стайко КАФОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache