МВнР: Турският посланик ни каза, че министърът на отбраната им не е поискал Кърджали в Турция Турският посланик е обещал допълнителна и по-подробна информация, след като турските власти направят пълна проверка

Facebook профилът, в който беше пусната карта на Турция, обхващаща обширни територии в Сирия, Гърция, Кипър и България (Кърджали) не е свързан с началника на генералния щаб на турската армия и турски министър на отбраната Хулуси Акар. Това твърди външно министерство, позовавайки се на думи на турския посланик у нас Хасан Улусой. Във въпросния профил беше публикуван пост, в който ясно се вижда много променена карта на територията на Турция.

Там има и послание: „Нямаме очи за никоя чужда земя – ще си върнем само това, което е наше“. Още в сряда (16 октомври), в ранния следобед публикацията беше докладвана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева. Тя се разпореди незабавно зам.-министър Петко Дойков да се свърже с турския посланик Хасан Улусой за обяснение.

Улусой твърди, че профилът няма нищо общо с Акар, а вероятно е се поддържа от „много хора“. Турският посланик е обещал допълнителна и по-подробна информация, след като турските власти направят пълна проверка.

5 коментара

  1. Кольо каза:

    А може ли ние Българите да стигнем до босфора като територия!

  2. Анонимен каза:

    До Будапеща

  3. Анонимен каза:

    Искаме това което е наше – Босфорът и горе където Дунав се влива в Черно море + излазът на Бяло море.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache