Румен Радев с инициатива „Спортувай с президента!“ Спортът ще е основният му инструмент срещу апатията у подрастващите

Президентът Румен Радев започва нова инициатива на институцията под името „Спортувай с президента„. Това обяви той в заключителното си изказване на днешната конференция „Спортът, децата и бъдещето“, в която участваха експерти в областта на медицината, психологията, педагогиката, физическото възпитание, съобщава БТА.

Децата в България спортуват, но не достатъчно и не всички деца спортуват, заключи Румен Радев.
Децата все повече пропадат във виртуалната реалност. Много неща могат да се направят. Трябва да са ни ясни проблемите и те да стават достояние на институциите, категоричен в президентът.

Основният играч е семейството. Ролята на семейството е огромна, допълни той. Следващият фактор е училището.
Общините също трябва да са ангажирани, каза Радев. Президентът предлага инициатива „Спортувай с президента“ и иска администрацията на държавния глава да бъде партньор.

Децата пропадат в мрежата на апатията, смята той. На това той противопоставя мрежата на масовия спорт.

Румен Радев каза, че няма от утре да сложи маратонки и да обикаля всички игрища. Той заяви своята лична ангажираност на всички нива. Мога и трябва да бъда ангажиран, закани се президентът. Спортът ще бъде основният му инструмент за борбата с апатията. Тепърва ще стане ясно как ще се реализира тази инициатива. Институциите ще се съюзяват в името на спорта и бъдещето на нацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache